Experiencia Didgeridoo


El didgeridoo és un instrument de vent fet, normalment, de fusta. Consta només d’una branca buidada amb un forat més petit per a la boca i un altre més ample al final per on surt el so. Per tant, només és un tub, un tub, un cilindre… i tots els sons els fa només el jugador, sense acords ni notes, bé, la nota ve determinada per la longitud i l’amplada del tub. Però cada detall que pots escoltar, està passant dins de la boca, el pit i el ventre del jugador, el didgeridoo és només l’instrument que posa totes aquelles vibracions en harmonia amplificades pel tub, com un diapasó que vibra contínuament.

Aquest instrument, al ser tan senzill, anima a aprofundir en tu mateix, no hi ha tècniques de domini si el toques de manera introspectiva. Pot ser que trigui una estona a aprendre la respiració circular per poder jugar durant molts minuts i mantenir-se en un estat autoinduït de meditació o tràngol, i només per la forma en què respires, la manera com et concentres en el so des de dins. I fora.

Tocar aquest instrument em va permetre entendre (amb prou feines, però va ser un pas) els patrons de respiració i com canvien “cosa” al teu cos. L’estat de relaxació també em va portar a aprendre a utilitzar mètodes senzills per relaxar-me en situacions d’estrès i que, per descomptat, ho podem traduir a l’escalada. Seguint la respiració segons les diferents situacions, i relaxant la meva ment quan sento augmentar l’ansietat.

Per això parlo d’aquest “hobby” en particular com un dels pilars de la meva vida.

Vaig crear una pàgina web, no molt gran, però és un inici on intento compartir els meus coneixements de didgeridoo amb els hispanoparlants. A més, si us interessa, faig classes, o podem passar una estona divertida després de l’activitat, si voleu, a l’hora de contractar la vostra experiència.